Together we build.
siklasicher.

Sve novosti

Prikladna protupožarna rješenja za pričvršćivanje  s vodičem za protupožarstvo Sikla

Opsežni zakonski propisi, smjernice i standardi preventivne protupožarne zaštite neprestano se mijenjaju, pa je praćenje i poštivanje njihovih valjanih inačica stalni izazov za projektante protupožarne zaštite, izvođače, kao i za ispitne ustanove i akreditirana tijela.

Vodič za protupožarstvo Sikla prati postojeća rješenja u području protupožarnih standarda i ispitivanja komponenti, te surađuje s ispitnim ustanovama i organizacijama u Njemačkoj i izvan nje (RAL/MPA/IBS), vodeći brigu o tehničkim zahtjevima.

Kroz opsežne tablice s vrijednostima požarnog opterećenja, uključujući podatke o požarnim deformacijama za brojne sastavne dijelove, kao i tip gradnje, osigurava se sljedivost i praćenje sigurnosnih ciljeva kroz aplikaciju na računalu, a sama gradnja postaje jednostavna i sigurna.

Pri tome je ispoštivana trenutno važeća sigurnosna granica, prema DIN EN 1363-1, a koja se odnosi na ograničenja u deformacijama. Najnoviji nacrt 2018-04 DIN EN 1363-1, u buduće će još jasnije uzeti u obzir ovaj kriterij opterećenja. Time su proračuni „poprečnog presjeka profila” unutar zone sigurnosti prema DIN EN 1993-1-2 ostvarivi, ako postoji stručno izvješće o toleranciji deformacija. Naravno da su situacije gdje se noseći profil neadekvatno sidri za podlogu izuzete iz stručnog razmatranja i ne uzimaju se u obzir. Takve montaže su sa tehničkog stajališta nedopustive i neprihvatljive.

Mi smo vaš pouzdan partner, sad i u protupožarstvu, zato se ne ustručavajte stupiti u kontakt s nama!

Preuzimanja